I N V I S I B L E
Home About Squad Dash

guardian

Sorry , any signs of rude action can and will be kicked out from this blog.Please be kind to each other.Sincerely , Al

Prefer to be anonymous(okay ni tipu) , you can call me Al though.

Voicemail

Cari jalan keluar? Exit door is here

Follow




Credits


You're beautiful, now please have a good day :)
> Pause
#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia
Friday, 11 December 2015 • 12:26 • 7 zombies





Okay , aku rasa segmen yang paling susah so far . Macam mana nak terang diri sendiri *garu kepala* How about I make a list ? Alright I make a list then I think its gonna be more easier.

I'M AN AMBIVERT
What is an ambivert?Well basically a middle-stuck-in-between of introvert and extrovert . We like going out bergaul dengan geng geng mak Jemah and kekadang korang boleh jumpa kitorang sibuk bergosip dengan geng mak Senah BUT SOMETIMES korang jumpa kitorang berkurung dalam bilik tiga hari tak keluar sampai orang kat luar pun wonders kitorang masih hidup ke tak and there is no between *grin* Record aku ? Tak keluar bilik selama tiga hari tak makan tak mandi tak apa , aku minum je itupun minum air yang dalam bilik . Gila ke tak gila . Aku pun tak tahulah kenapa aku buat macamtu tapi aku memang takde mood nak keluar bilik tetiba rasa sayang nak mampus dekat bilik tu

I'M A NIGHT PERSON.

As a common teenagers aku memang jenis tidur pukul 3.00 pagi and tak akan bangun selagi tak lepas pukul 12.00 tengahari *tampar diri sendiri* tak senonoh betul . No wonder lah takde boys nak kat kau . Tidur dahlah terbongkang tak sedar diri .  Aku tak sabar nak tunggu the day aku dapat kereta memang aku bajet keluar setiap malam tengok city lights ,cantik kut moreover kalau dekat KL or Putrajaya . No shit . Serius lawa permandangan dekat sana . Dengan lampu-lampunya dengan angin bayu-bayu sepoi-sepoinya perghh memang heaven . Aku suka keluar malam malam pastu pakai earphones tengok city lights lebih best lagi kalau lagu korang tengah play tu masuk dengan mood korang perghh rasa macam tengok movie . Kalau parents aku ajak keluar waktu siang , aku memang akan check dulu weather tengok mendung ke tak . Kalau tak mendung aku tak keluar *vampire bakhang* serius talk memang aku tak keluar . Even kalau aku balik kampung pun memang aku macam tu sepupu sepapat aku semua pelik tengok perangai aku ni haa


BOOK NERD
Booksbooksbooksbooks kalau aku lalu bookstore je mesti nak singgah tapi bila teringat wallet aku yang tersangat tebal yang mengandungi duit beribu ribu dalam tu aku terus give up . Sakit hati aku *bengkak , bernanah , pedih apa bagailah* sakit hati mak ni jenahhh oi. One of my wish is to have a room full of books bukan buku study untuk exam tu haa yang tu aku tak minat buku teks pun aku tengok dah menyampah dah . Perghh parah Al parah . Aku so far ada dalam 120 fiction books which 70% of it comics *tepuk tangan* berlagaksombongriyaktakaburhakktuih tapi serius kalau ada any books sale aku siap merayu dekat Ibu Lin ajak pergi . But well of course Ibu Lin akan balas dengan "Awak ada duit ke ? Ibu tak ada duit nak beli boleh tapi kena pakai duit awaklah . Kalau duit setakat 10 ringgit dalam poket baik takyah" *sobs* Takpe ibu orang taknak kawan ibu .
But the thing is , aku tak minat novel melayu bukan apa bagi aku cerita melayu or novel melayu pretty much predictable so there is no really wow factor moreover kalau novel cinta (mohon jangan bash aku)  . But there is few of novel melayu memang aku minat so everybody chill okay . Besides kalau korang baca novel bi boleh tambah knowledge meh .
p:s : Aku suka novel tema crime , fictional like vampires ,witches , werewolves and stuff and horror. Aku rasa korang perasan kut aku minat zombies , ke tak ?


5SOSFAM

*you could skip this part if you want to*
Well its basically a freaking fandom . Family that's what we called ourself . 5 Second Of Summer Family . But we called them 5SOS (5 sauce) okay . They are based by four members which is Luke Hemmings , Calum Hood , Michael Clifford and Ashton Irwin (you could google about them tho if you want to know them )Aku taknak cerita panjang sebab aku tahu some of you think fangiriling is so gedik but they saved my life (haters please get off from this page) they saved me from depression and self-harming that's is something that I can't never pay them back . Aku sendiri tak tahu macam nak explain dekat korang how these four idiots save my life but for me they are the most beautiful angels that rescued me from drowning and I love them more than I could imagine . I have no idea why most people look at us (fangirl) like we're crazy . We're not crazy we're just freaking passionate about things that we love .


 MAKE-UP
Siapa dekat sini tak suka makeup cuba angkat kaki ? Pfft (sila tepuk bahu sendiri kalau anda betul-betul angkat kaki tahniah okay tahniah) . Aku suka makeup every single goddamn thing eyeliner eyelasher apa semua aku nak . Aku ingat lagi time kecik kecik setiap kali mak ayah aku pergi kerja aku akan masuk dalam bilik dorang pastu pakai makeup mak aku . Pastu gegedik depan cermin perasan diri sendiri lawa padahal muka dah serupa dengan opera cina dah orang lain tengok . Dengan rambut bertoncang duanya dengan eye shadow birunya dengan lipstick merah menyalanya ya Allah sampai aku pun malu nak mengaku diri sendiri *sigh* Eventhough sekarang dah besar aku still curi-curi pakai barang makeup mak aku omg . Sadis gila Al , kesian Ibu Lin bhahaha rosak makeup dia aku bantai bahahhaha . Yelah aku dah besar kalau tak lawa boys tak pandang *gelak sedih*

AIRPLANES
 Aku tak pernah naik airplanes woi *muka malu* gila sedih hidup kau Al . Niat memang ada but tak pernah pernah kesampaiannya . Eventhough rumah aku 20 minutes je dari KLIA but still tak pernah jejak kali dalam kapal terbang asyik tengok orang naik airplanes dalam movie je . Kalau tak dalam movie aku tengok member member aku yang parents depa kaya gila bakhang post gambar dekat IG *muka jeles* Serius weyh aku pun nak merasa jugak naik kapal terbang , asyik hantar orang je nak jugak orang hantar aku pulak . Tapi aku deep down takut jugak kalau tetiba airplanes tu crashed . Mak aihh seram wuu

Kalau korang baca entire enrty aku mesti korang tak sedar yang aku tak banyak cerita personal life aku kan ? Akekehkeh . (ya ke ? rasa macam banyak je LOL) Aku tak banyak cerita about my personal stuff sebab :

  1. Hidup aku pretty plain , takde benda yang menarik sangat yang berlaku dalam hidup aku .
  2.  PRIVACY WOI , aku lebih comfortable kalau takde orang kenal aku ah biar mysterious sikit puihh . Malu ah aku kalau korang kenal aku *muka malu* 






7 Comments:

Blogger Liyana Jasmi said...

5SOS YAYYYY SAME

12 December 2015 at 06:35  
Blogger Diya Hanun said...

Hahah..sama lah yg night person tu
*dush tumbuk muka sendri..haha

15 December 2015 at 22:36  
Blogger Liyana said...

just can't avoid how excited i'm used to be when talking about bae(s) . lol . taksangka i jumpa lagi sorang yg minat 5sos . huhu , i have no idea why most of my friend hate 5sos thou . maigaad , ikennot xD

The Talking Diary

17 December 2015 at 00:33  
Blogger SITI SORFIENA SYASHA said...

singgah sini :)

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

18 December 2015 at 01:30  
Blogger Karimah Zulkafali said...

Singgah dan follow #73 :D
http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

Bab ambivert tu special! :D

19 December 2015 at 02:51  
Blogger Myra Azraff said...

ambivert. night person. make up ! omg samaaaaa hihi

27 December 2015 at 01:44  
Blogger SITI SORFIENA SYASHA said...

congratulation for win!

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/01/tahniah-tahniah-tahniah-from-kalia.html

14 January 2016 at 07:20  

Post a Comment



leftright