I N V I S I B L E
Home About Squad Dash

guardian

Sorry , any signs of rude action can and will be kicked out from this blog.Please be kind to each other.Sincerely , Al

Prefer to be anonymous(okay ni tipu) , you can call me Al though.

Voicemail

Cari jalan keluar? Exit door is here

Follow




Credits


You're beautiful, now please have a good day :)
> Pause
Pitythree
Wednesday, 9 December 2015 • 00:00 • 3 zombies



Okayy first post aku in this week yang takde apa-apa kaitan dengan giveaway fuhh . Aku sebenarnya nak cerita pasal technical check pt3 aku . In case korang tak tahu aku sebenarnya fifteen omputeh kata  sweet fifteen hihiks . Okay nak termuntah .To the point okay actually aku sekarang tengah berkabung pasal result pt3 aku.

Okay camni sebenarnya , kalau ada budak yang lagi muda daripada aku yang tengah baca post ni meh akak nak bagitau lepas pt3 i mean beberapa bulan lepas tu korang akan ada technical check tau . Techical check ni kiranya hari untuk korang find out markah pt3 korang tapi ada some budak dia ni suka suprise suprise ni so its okay untuk korang tak find out markah korang . Alaa nak suprise hari result keluar nanti baru nak tahu result , suprise sangadd . Basically cikgu akan panggil nama korang untuk check markah korang kononya nak bagi privacylah supaya korang dengan cikgu tu je yang tahu *tak bagi chance untuk geng mak jemah mengata result korang* or korang akan beratur ikut suka siapa nak masuk dulu i dont know bergantung kepada jenis cikgu korang arh .

Tapii ... hari technical check tu sebenarnya aku takde sebab aku dekat Terengganu for MRSM punya test . *And in case lagi kalau korang tak tahu aku sebenarnya budak Selangor okaybye* So aku tak tahu sebenarnya result aku . Macam mana aku tahu ?Salah seorang ahli geng mak jemah tu which is kawan baik aku , jangan risau aku memang dah roger dia awal awal untuk check result aku sebab aku tahu aku memang tak dapat datang time technical check tu . How dia tahu ? Cikgu kitorang ni panggil kitorang check result dalam bilik ICT and bilik ICT dekat tengah tengah hallway so kalau cikgu tak tutup langsir betul-betul *which is most of the time* bebudak boleh nampaklah apa yang ada kat dalam.(Story of kids in my class know my freaking result)

Dia tetiba whatsapp dengan excitednya bagitau aku result dia I mean result dia memang bagus kut  which Im really really happy for her . And suddenly dia bagitau result aku tetiba je tetiba je takde salam takde warning takde apa dia list semua markah aku. Aku pun bila tengok happylah jugak sebab result aku takdelah teruk macam yang aku sangka adalah jugak A(s) dia.Tetiba bila aku nampak result math aku ..... *bum dus tsss* GAGAL WOI . MATH AKU GAGAL !

  *Menangis lah korang , aku tengah sedih ni takkan nak biar aku sedih sesorang*

Aku terus bagitau ibu aku sebab aku rasa lagi baik aku bagitahu dia awal awal sebab aku taknak time hari result nanti dia kecewa sangat biar at least dia kecewa sekarang sebab aku takut nanti dia tengok anak-anak orang lain dapat result bagus tapi anak dia tak , aku takut dia lagi kecewa .Well ibu aku agak devastated arh anak dia gagal mestilah dia kecewa tapi aku rasa dia redha  *dia tahu anak dia memang tak pandai math (kalau bab tulis karangan or cerita memang aku boleh buat 100 pages non stop ) Ibu suruh aku cuba lagi kuat untuk SPM

Aku dahlah target pt3 ni semua A tau except for math . Why Al why ? Sebab trial haritu pun math aku atas pagar memang langsung takde harapan . Yang UPSR haritu pun dapat 4A dah menonggeng aku menangis kecewa sangat punya pasal yang B tu pun math *geleng kepala*. Harapan aku nak masuk kelas sains memang tak dapat arh sebab budak sekolah aku ramai serius ramai form 3 je dah nak cecah seribu mana boleh masuk aliran sains dah dengan result math macamtu . Aku harap sangat aku tak masuk aliran sastera or tasawuf  bukan apa, aliran tu takde add math .Kalau takde add nak masuk kolej awam susah sikit . Mak ayah aku bukan orang berada *kesat hingus* Tapi mana tahu tetiba result SPM aku 11 A's ? wooo mana tahu kan rezeki . Kita tak tahu rezeki kita dekat mana *tarik nafas*

I believe there's a reason this happened . Rezeki Allah nak bagi kita bukannya nampak pun kan ?


3 Comments:

Blogger Harei Sachiyo 幸代 said...

result sebenar x kluar lagi kan?
its okay, keep praying <3

8 December 2015 at 18:52  
Blogger Izyan said...

waaa ptthree jugak rupanya, sama lah. izyan punya technical check not bad jugak. Alhamdulillah still wujud A tu hehe.

8 December 2015 at 21:35  
Anonymous jo said...

kita geng.jo dngn math mmang tkleh bwt kwn.duhh --'

8 December 2015 at 22:44  

Post a Comment



leftright